WAT IS EEN TABBERD?


Één keer per jaar verwissel ik de groene toga voor een rode mantel. Soms per abuis tabberd genoemd. De ‘mantel' is een soort poncho die open is aan de voorkant. De ‘tabberd' is de paarse rok die onder de mantel wordt gedragen en daar overheen zit de ’albe', een soort wit linnen jurk. Van origine zijn de gebruikte kleuren afkomstig uit de liturgische gebruiken. De albe wordt vaak bijeen gehouden door een koord om de middel: de ‘cingel' en het geheel wordt verder compleet gemaakt met de ‘stola', een lange stuk stof om de hals, een hoofddeksel ‘de mijter’, witte handschoenen met aan een ringvinger de grote ring met robijn en een ‘kromstaf’ met grote krul.


WAAROM?


Eigenlijk is het net als dirigent en BABS zijn: de passie om voor (een groep) mensen iets bijzonders te kunnen betekenen. Gebaseerd op creativiteit, gedrevenheid en kwaliteit. Om elke keer weer een topprestatie te leveren. Niet als manusje van alles, maar om per activiteit iets speciaals te kunnen bijdragen.


HOE?


Sinterklaas is - samen met 2 zwarte pieten met strooigoed - vanaf zijn aankomst in Nederland tot en met 5 december te ‘boeken’ voor een huisbezoek bij particulieren. Daarnaast ook voor scholen, bedrijfsfeesten, tehuizen, winkelcentra etc. De vergoeding voor een huisbezoek bedraagt voor 20 - 25 minuten 70 euro all in. Overige prijzen op aanvraag. 


O KOM MAAR EENS KIJKEN